29 March 2024
Menu

Σύγχρονες εκπαιδευτικές τεχνικές διδασκαλίας – Μελέτη περίπτωσης: Οι τεχνικές διδασκαλίας των Οικονομικών Μαθημάτων στο Επαγγελματικό Λύκειο

Η παρούσα εργασία πραγματεύεται τις εκπαιδευτικές τεχνικές διδασκαλίας των οικονομικών μαθημάτων στο Επαγγελματικό Λύκειο.

Στην εργασία παρατίθεται η αναγκαιότητα της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και παρουσιάζεται συνοπτικά το «επαγγελματικό προφίλ» του οικονομολόγου εκπαιδευτικού (μαθήματα, ώρες) στο Επαγγελματικό Λύκειο.

Εν συνεχεία παρουσιάζονται οι εκπαιδευτικές τεχνικές διδασκαλίας των οικονομικών μαθημάτων στο Επαγγελματικό Λύκειο και εν συνεχεία αναλύονται οι προτεινόμενες τεχνικές. Παρουσιάζεται επίσης η σημασία του ρόλου του οικονομολόγου καθηγητή στη Δευτεροβάθμια Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση, οι ικανότητες και οι ιδιαιτερότητες αυτού, στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων του. Αναφέρονται επίσης οι προοπτικές βελτίωσης του ρόλου του και γίνεται εκτενής αναφορά στην εκπαιδευτική έρευνα δράσης, η οποία αποτελεί μια άριστη τεχνική για την αποτελεσματική διαχείριση του σύνθετου έργου του.

Εν κατακλείδι, ακολουθεί η καταγραφή των συμπερασμάτων και των προτεινόμενων εκπαιδευτικών τεχνικών για την αποτελεσματικότερη διδασκαλία των οικονομικών μαθημάτων στο Επαγγελματικό Λύκειο.