Μπισούκης Ηλίας, Ταβουλάρη Χριστίνα
ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερες βαθμίδες της εκπαίδευσης προσπαθούν να εντάξουν την ηλεκτρονική μάθηση στην εκπαιδευτική διαδικασία (Magdin, 2016 ). Η χρήση ενός ηλεκτρονικού συστήματος διαχείρισης μάθησης, αποτελεί μια σύγχρονη προσέγγιση της παραδοσιακής διδασκαλίας, εισβάλλοντας σε όλες τις πτυχές της ζωής των ανθρώπων, με σκοπό την αύξηση της επίδοσης και την οικοδόμηση της γνώσης.
Σκοπός της παρούσας εργασίας, είναι να εντοπιστούν οι βασικότερες δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά της διαδικτυακής πλατφόρμας Moodle, καθώς και η φιλοσοφία της δομής της βάσης δεδομένων στην οποία βασίζεται το συγκεκριμένο πακέτο λογισμικών.
Γίνεται μια εκτενέστερη μελέτη των ειδών της αμφίδρομής διάδρασης που λαμβάνουν χώρα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα μάθησης Moodle, μεταξύ εκπαιδευτή, εκπαιδευόμενου, τεχνολογικών εργαλείων καθώς και του εκπαιδευτικού υλικού.
Η εργασία ξεκινά με την αξιοποίηση του διαδικτυακού τεχνολογικού εργαλείου “Moodle” στη συνεργατική μάθηση, αλλά και συνεχίζει με τους τρόπους χρήσης του από τον εκπαιδευτικό, στην εκπαιδευτική διαδικασία και τέλος γίνεται μία σύγκριση με άλλα βασικά διαδεδομένα συστήματα LMS και παρόμοιες μελέτες.
Πλήρες άρθρο (αρχείο pdf): Αξιοποίηση του ηλεκτρονικού συστήματος ”Moodle” στη σύγχρονη και ασύγχρονη εκπαίδευση : Συστηματική Ανασκόπηση της ελληνικής και διεθνούς βιβλιογραφίας